Meditatie is voor mij een manier om mijn gedachten te ordenen. Niet zozeer het hoofd leegmaken, maar een nauwkeurige manier van zelfreflectie. Door vertraging en ontspanning kun je beter waarnemen en luisteren, waardoor je inzicht krijgt hoe je gedachtepatroon er uitziet. Het uitschakelen van de automatische piloot en op manueel overschakelen.

Geconditioneerde denkpatronen beheersen vaak ons leven, waardoor we geleefd worden door situaties. Hierdoor raken we de grip op onszelf kwijt, waardoor we spanning en stress opbouwen. Dit kan resulteren in mentale en fysieke ongemakken.

Ik heb zelf ervaren dat door bewust waarnemen je inzicht krijgt waar die gedachten hun oorsprong hebben gekregen. Vaak zijn dit oorzaken die genesteld zijn in het onbewuste. Meestal is je handelen en de keuzes die je maakt in het heden, gebaseerd op feiten en gebeurtenissen uit het verleden. We bestaan uit gedachten. Niet denken is voor mij geen realiteit. Mijn realiteit is zorgvuldig mijn gedachten te richten.

Meditatie is een manier van leven, zonder dat je jezelf hoeft af te sluiten of terug te trekken. Juist in iedere situatie, op elk moment van de dag, toe te passen. Hierdoor kun je zelf de regie houden. Ik ervaar dat het mij helpt dichtbij mijn gevoel te blijven, door het te integreren in mijn dagelijks leven. Het inspireert me dit in mijn praktijk door te geven en tools aan te reiken, zodat je op een simpele manier jezelf leert kennen. Zowel je kwaliteiten als je valkuilen.

Wil je weten wat meditatie voor jou zou kunnen doen? Bel of e-mail me gerust!